Information

Information & regler

INFORMATION & REGLER

I hyresbeloppet ingår hela hyreskostnaden för lägenheten med det ordinarie antalet bäddar som finns angivet i beskrivningen. Antalet boende i lägenheten får aldrig överstiga antalet bokade bäddar. Med bädd menas enkelsäng, dubbelsäng eller bäddsoffa. Spjälsäng kan hyras för 150 kr per vecka alt 30 kr per dygn.

Lägenheterna har komplett utrustning för sjävhushåll för angivet antal personer. Sänglinne och handdukar medtages. Gästen kan hyra lakan och handduk för 200  kr/person om man vill ha bäddat, 50 kr billigare om man bäddar själv.

Gemensam tvättstuga finns för hyresgästerna att disponera. Be om nyckel i samband med incheckning. Stor trädgård med utemöbler och grillar samutnyttjas av hyresgästerna.

Lägenheter na  disponeras från kl 15.00 ankomstdagen till kl 12.00 avresedagen.

Eventuella avvikelser vad gäller in- och utcheckningstid kan diskuteras med hyresvärden. Av praktiska skäl bör hyresgästen meddela hyresvärden den beräknade tiden för ankomst- och avresetiden.

Fri parkering finns på tomten. Varje lägenhet tilldelas en parkeringsplats.

Husdjur (katt & hund) är välkomna i en av lägenheterna - Roberts rum.

Avbokningsregler:

Om avbokning görs mer än 29 dagar innan ankomstdatum återfår gästen inbetald deposition efter det att en administrationsavgift på 20% av den totala veckohyran dragits av. För avbokningar som görs 0 – 28 dagar innan ankomstdatum är gästen skyldig att betala in hela hyresbeloppet. Hyresvärden behåller en administrationsavgift på 20% av veckohyran och återbetalar resterande del om objektet hyrs ut till en annan gäst.

Efter besöket:

Städa upp ordentligt före avresa, följ anslagna rutiner. Vid avresa skall nyckeln vara återlämnad före klockan 12. 00, om inte annat är överenskommet vid bokning. Slutstädning kan köpas. HYRESGÄSTEN ANSVAR OCH SKYLDIGHETER

 1. Bokningsbekräftelse/faktura kontrolleras av hyresgästen vid mottagandet. Muntliga löften lämnade vid bokning måste för att beaktas vara skriftligen bekräftade.
 2. Hyresgästen förbinder sig att följa de ordningsbestämmelser, anvisningar och regler som gäller för hyresobjektet.
 3. Eventuellt försäkringsskydd för hyresgästen och dennes tillhörigheter under vistelsen i lägenheten ordnas och bekostas av hyresgästen själv.
 4. Hyresgästen förbinder sig att under hyrestiden väl vårda lägenheten med därtill hörande inventarier. Skada som vållas av hyresgästen eller av person som med dennes medgivande vistas i lägenheten ersättes av hyresgästen.
 5. Vid avresan skall hyresgästen lämna lägenheten i välstädat skick. Vid bristfällig städning kommer gästen att efterdebiteras.
 6. Samtliga lägenheter är rökfria!
 7. Minimiåldern för beställaren är minst 18 år. Om flera ungdomar hyr en lägenhet så ska alla i sällskapet ha fyllt 18 år.
 8. Efter kl 22.00 sänker vi ljudvolymen för att inte störa grannarna.
 9. Husdjur får ej medtagas utan medgivande av hyresvärden.

HYRESGÄSTENS RÄTTIGHETER

Om hyresvärden inte tillhandahåller lägenheten i utlovat skick eller vid rätt tidpunkt och inte klarar av att erbjuda gästen annat likvärdigt alternativ så har hyresgästen rätt att säga upp hyresavtalet och få ersättning, med avdrag för de nätter hen utnyttjat boendet.

Som hyresgäst har du rätt att sätta någon annan i ditt ställe och hyresvärden måste godta den personen om det inte finns särskilda skäl att vägra. Hyresgästen måste i så fall meddela hyresvärden före tillträdesdagen.

REKLAMATIONER OCH TVISTER

Eventuella anmärkningar skall framföras så snart som möjligt till hyresvärden. Möjligheten att få rättelse minskar om hyresgästen dröjer med att kontakta hyresvärden. Då hyresgästen har reklamation att framställa och överenskommelse icke kunnat nås med hyresvärden har hyresgästen möjlighet att hänskjuta tvistfrågan till Allmänna Reklamationsnämnden.

Tips från hyresvärdarna

Förutom lakan och handdukar är det bra att packa ner…

 • Kryddor
 • Hygienartiklar som schampo och handtvål.
 • Egen kudde - den brukar vara skönast...

I lägenheten finns följande extrautrustning då ni kommer…

 • kökshandduk
 • diskmedel 
 • disktrasa
 • kaffefilter
 • en toalettrulle
 • en hushållspapperrulle 
 • rengöringsmedel för slutstädning

Uppdaterat: 2023-02-12